donderdag 18 september 2008


Wie is wie in het huis anubis?

Nienke Martens (Loek Beernink)


de nieuwkomer die
met haar verlegen en geheimzinnige
voorkomen voor een hoop
opschudding zorgt.
Ze wordt gepest en zwaar op de

proef gesteld want knuffels,
paarden en garfield-sloffen

maken je eenmaal niet populair.
Maar haar bijzonderheid gaat pas later opvallen.
Want van Nienke ga je houden.
Ze komt als eerst met het mysterie
in aanraking en gaat door tot het
bittere eind ondanks het gevaar.
En dat kunnen maar weinig mensen haar nadoen...


Amber Rozenbergh (Iris Hesseling)


Amber is het mooie populaire meisje
van het stel.
Haar vader heeft altijd alles

gegeven wat ze wilde maar
een verwend kreng is ze niet.
Amber is zo impulsief als een kind
en doet altijd alles eerst voordat

ze nadenkt.
Dat brengt haar altijd weer
in grappige situaties.

Amber is grappig door
haar fantasie en doordat
ze altijd van alles iets

bijzonders maakt.
Voor haar is het mysterie
ook fascinerend.
Een hoofdrol in haar eigen harry potter.
Amber krijgt met Nienke een
eerst echte vriendin in haar leven.

Fabian Ruitenburg (Lucien van Geffen)





De slimme doordenker met
een zeer zachtaardig
karakter die bijna als
enige erg zichzelf is.
Hij is wijs voor zijn leeftijd,

zeer goed in abstracte vakken
en ziet altijd als eerste

achterliggende betekenis.
Als Nienke op school komt
wordt hij voor het eerst verliefd.
Dat is o
ok een reden dat Fabian
betrokken wordt door het mysterie.
Meer dan hij ooit zou willen.

Want liefde maakt blind,nietwaar...



Appie Tahibi (Achmed Akkabi)





De slugelige freak die iedereen
de stuipen op het lijf jaagt
met zijn obsessie voor
horrorfilms .
Een jongen die niets opheeft
met regels en gezag.
De leraren voor de gek houden

door met een bebloed gezicht door
de school te lopen of de gan
g
bekliederen met tomatensaus.
Het is appie niet gek genoeg.
Het mysterie is voor hem ook

niet serieus te nemen.
Appie doet er liever een schepje
bovenop door de bewoners nog banger

te maken.
Totdat hij er zelf mee geconfronteerd
wordt...



Mara Sabri (Liliana de Vries)

Stille wateren hebben diepe gronden. Dat is Mara. Altijd observerend en liever geen mening hebben over belangrijke zaken. W ant Mara wil iedereen te vriend houden. Mara is super slim en houdt van leren. Mara is een waker van de groep die ervoor zorgt dat iedereen bij elkaar blijft. Een typische moeder Theresa die houdt van zorgen. Maar passeer haar niet, dan heb je aan haar een slechte...











Mick Zeelenberg (Vincent Banic)




Mick is een vrijbuiter. Een sportieve jongen die graag op zijn skateboard/ surfplank of snowboard hangt. Mick is geen dromer maar nuchter. De meisjes worden snel verliefd op hem aangezien hij mooi is en een ‘echte’ stoere man. Toch wil Mick zich aan niemand binden en blijft graag de macho. Huilen is voor meisjes! Maar zijn zelfverzekerdheid redt hem niet in alle situaties…













Patricia Soeters (Vreneli van Helbergen)




Patricia is de stoere meid met een grote mond waar niet mee te spotten valt. Deze dame kenmerkt zich door haar uiterlijk dat dagelijks verandert. Patricia heeft een bikkelharde jeugd gehad en dat is duidelijk te merken. Ze is zeer aanwezig maar geeft wel kleur aan het leven. Patricia heeft het z waar in het Huis. Nieuwkomer Nienke is namelijk gekomen in plaats van haar beste vriendin Joyce. Maar waar is Joyce gebleven? Patricia doet er alles aan om haar terug te vinden. Zal Patricia haar talenten inzetten om de andere meiden te helpen of trekt ze haar eigen plan?...








Joyce van Bodegraven (Marieke Westenenk)



Toen Nienke in Het Huis Anubis kwam, was Joyce in eens verdwenen. Haar beste vriendin Patricia had hier de grootste moeite mee. Maar in de tweede serie van Het Huis Anubis is Joyce terug! Volg de afleveringen van Anubis op Nickelodeon en zie hoe het verder gaat met het verblijf van Joyce in het huis...












Jeroen Cornelissen (Sven de Wijn)



Jeroen is een kakker. Een studentikoos type d ie eruit ziet als zijn vader. Sinds zijn vader in de gevangenis zit wegens grootscheepse fraude, is Jeroen veranderd in een naar, manipulatief ettertje. Mensen manipuleren is dan ook zijn dagtaak en hij geniet er met volle teugen van. Hoe meer mensen hij tegen elkaar kan opzetten, hoe beter. Jeroen heeft geen vrienden. Maar die heeft hij ook niet nodig want de enige die hij kan vertrouwen is zichzelf. Met Appie vormt hij een duo. Want Appie doet alles voor Jeroen. Of nou ja, bijna alles...











Noa van Rijn (Gamze Tazim)


Noa komt plots opduiken als Mara (Liliana de Vries) weg is gegaan uit Het Huis Anubis. Ze is stijlvol in haar kleding en alles wat ze aantrekt is net anders dan anders en onbedoeld trendzettend. Eigenlijk draagt ze de naam Fazia, prinses van Egypte, maar na de dood van haar ouders heeft een oude sjeik haar gedopteerd en de naam 'Noa' gegeven. Noa laat zich niet intimideren door de anderen in het huis en ook niet beïnvloeden. In het huis krijgt Noa een bijzondere band met Jeroen, hij is de eerste jongen die ze echt toelaat. Noa is dol op rommel, ze kan dan ook niets weggooien. Zelfs kap otte dingen sleept ze mee, want aan alles is ze gehecht. Noa is de uitverkorene.




Victor Emmanuel Rodenmaar (Walter Crommelin)

Victor is de oprichter en conciërge van het internaat. Victor wil zelf de schat van Anubis vinden en daarom houdt hij ook de Club van de Oude Wilg goed in de gaten. Victor draagt meestal een lichtblauwe jas en praat tegen zijn vogel Corvuz in zijn kantoor. (Corvuz is een opgezette zwarte raaf.

Corvuz is Latijn voor raaf.) In het tweede seizoen wordt hij verliefd op Vera.











Trudie (Magda Cnudde)


Trudie is de huisvrouw in Het Huis Anubis. Zij zorgt voor de kinderen. Ze doet de huishoudelijke klusjes in huis, zoals koken en schoonmaken. Trudie is altijd heel aardig. Trudie gelooft sterk in sp iritualiteit. In de tweede serie is zij een tijdje weg op vakantie met verlof.




Ari van Swieten (Ton Feil)

Ari van Swieten is de directeur van de school. Hij was lid van het Anubis Genootschap. Hij komt erg streng over. Ari zit op dansles met mevrouw Van Engelen, waarmee hij ook mee is getrouwd. Ari is ook de vader van Kleine Robbie.

Ellie van Engelen (van Swieten) (Ingeborg Ansing)

Ellie is de lerares Frans en is lid van het Anubis Genootschap. Ellie is vaak nerveus en heeft een bril op. Ellie zit op dansles met meneer Van Swieten. In de laatste aflevering gaat Ellie met Van Swieten trouwen.

(Kleine) Robbie van Swieten (Sander van Amsterdam)

Robbie zit een klas lager dan de bewoners van Anubis, en hij komt soms voor, soms om klusjes voor een bewoner op te lossen, en anders voor de schoolkrant (sinds seizoen 2). Hij wordt verliefd op Patricia en stuurt haar verschillende brieven. Patricia wordt daardoor nieuwsgierig en samen met Joyce zoekt ze allemaal manieren om te weten te komen wie hij is. Later krijgt hij verkering met Patricia.



Oma van Nienke (Roelie Westerbeek)

De oma van Nienke komt regelmatig voor in de serie. Nienke's oma is de enige familie dat Nienke nog heeft. En als ze dan nog eens in het 2de seizoen Deel 1 in coma geraakt, denkt Nienke dat haar oma het niet zal overleven. Maar aan het einde van het 2de seizoen Deel 2, wanneer Amneris en Toetachamon waren herenigd is de vloek over Nienke's oma verdwenen.

Pierre Marant (René Retèl)

Pierre Murrant is de oom van Fabian. Hij is een antiquair. De eerste keer dat hij voorkwam was in seizoen 1 voor de machine die wasrollen kon afspelen. In het 2de seizoen Deel 1 werd hij vergiftigd door Raven met een Egyptisch gif die in de ring van Raven zit. Maar aan het einde van het 2de seizoen Deel 2, wanneer Toetachamon en Amneris herenigd waren is de vloek over Pierre Marant verdwenen.


Jack:

Hij is de nieuwe slechterik in het derde seizoen. Er is nog erg weinig over hem bekend, behalve zijn naam!

Jason Winker (Curt Fortin)

Jason is de dramaleraar. Hij is midden in seizoen 2 vertrokken van de school naar Ecuador om kinderen te helpen. Hij was ook lid van het Anubis Genootschap. Wolf/raven heeft ervoor gezorgd dat Jason die functie kreeg.


Esther Verlinden (Karen Damen)

Esther is de gymlerares en sportmasseur. Jeroen werd in de maling genomen door Mick en Mara. Hij dacht dat Esther op hem verliefd was en zo komt Jeroen in zijn boxerschort voor haar te staan als zij zich doucht. In het eerste seizoen is ze heel populair, maar in het tweede seizoen komt ze nog maar zelden voor in de serie. Tevens is ze in het tweede seizoen verantwoordelijk voor de schoolkrant, ondanks het feit dat deze door Patricia, Joyce en Kleine Robbie wordt bijgehouden. Ze had een goeie band met Jason.

Wolf Rensen/Raven (Hugo Metsers)

Wolf is de nieuwe leraar op school. Op het eerste gezicht lijkt hij erg aardig, maar hij is eigenlijk de man met het masker. Als Wolf het masker op heeft, heeft hij een andere naam, dan heet hij namelijk Raven. Bijna niemand weet dat hij de man met het masker is. Jeroen heeft een goede band met Wolf in seizoen 2. Vera en Wolf zijn een koppel. Op het einde van het tweede seizoen gaat hij dood nadat hij Amneris de graal gaf. Amneris doodde hem omdat hij de schat niet waard was.


Vera (Elle van Rijn)

Vera is een huishoudster die in komt vallen voor Trudie, als die in het tweede seizoen even weg is. Victor wordt verliefd op Vera maar Vera voert plannen uit met Wolf om achter het geheim van Anubis te komen. Vera en Raven zijn een stel. In de laatste aflevering zijn Vera en Raven met de uitverkorene (Noa) in de toren. Ze geven de graal aan Toetanchamon en Amneris. Amneris doodde Raven, waarbij Vera hard wegrende, om nooit meer terug te komen.



Sarah Winsbrugge-Hennegouwen (Pim Lambeau)

Sarah is de oude vrouw uit het bejaardentehuis. Ze is in het eerste seizoen overleden na een bezoek aan Het Huis Anubis. Daar woonde ze vroeger. Ze was het kind van het echtpaar wat naar Egypte ging. Sarah heeft herinneringen met Zeno, zoals tekeningen.


Zeno Terpstra (Hero Muller)

Zeno is de sluwe man die Jeroen heeft bedreigd in het tweede seizoen. Hij weet veel van Egypte af en hij is Egyptoloog in het Zenick Bergman Museum. Zeno verdwijnt als Jeroen de graal aan Zeno geeft. Dat komt, omdat Zeno uit de graal drinkt waar Wolf(Raven) vergif in de drank had gedaan. Daardoor valt hij op de grond. Dit wordt gefilmd door Wolf(Raven) en die gebruikt dit later tegen Jeroen, om hem te chanteren.


Amneris (Ayesha Künzle)

Amneris is de geest die in het huis Anubis woont. Ze is de knappe vriendin van de farao Toetanchamon. De egyptenaren dachten dat Amneris en directe afstammeling was van Isis en Osiris. Toetachamon bouwde de liefdestombe voor haar. Maar Toetachamon kreeg een ongeluk. Ze zijn nooit herenigd geweest en daar draait de vloek om: Amneris en Toetachamon te herenigen. Op het einde van het 2de seizoen Deel 2 lukt dat en zijn alle mensen die vervloekt waren weer normaal. Daarna verdwijnt ze.


Rufus Malpied (Just Meijer)

Rufus had Patricia ontvoerd in het eerste seizoen. Hij wou heel graag het adres van Joyce weten, om haar te kunnen ontvoeren om geld te eisen van de rijke ouders van Joyce.

Geen opmerkingen: